Sposób przygotowania:
Malinowa rolada biszkoptowa.
Białka ubić na piane. Pozostałe składniki zmiksować, dodawać po trochu ubite białka i lekko mieszać, około 2-3 min. Piekarnik rozgrzać do 160 st. Na płaską, wyścieloną pergaminem blachę wylać połowę ciasta, piec 10-12 min. Po upieczeniu od razu wywalić do góry nogami na czystą ściereczkę i wraz ze ściereczką zrolować. Pozostawić w ściereczce do ostygnięcia. Podobnie postąpić z drugą połową ciasta. Ubić śmietanę na sztywno, dodając do smaku taką ilość cukru pudru, jaką lubimy, po ubiciu śmietany. Polowe malin wrzucić do rondelka, dodając łyżkę pudru, poddusić 2 min i wystudzić.Gotowe, ostudzone rolady odwinąć ze ścierek, nadziać śmietaną wymieszaną z resztą malin. Udekorować wg własnego pomysłu i podawać kawałki polane sosem malinowym. Lub...inwencja własna. W moim wydaniu wersja świateczno-walentynkowa. ps. Do masy biszkoptowej można dodać zamiast maku łyżke kakao, lub dodać startą czekoladę do śmietany.
monikaT83
czekoladka_m
Cukiereczek13
kaja
Smakuję równie dobrze jak wygląda. Znikła w jakieś 15 min niestety-:) Dziekuję za komplement.