Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Malinowe ciasto z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smakowite ciasto i pachnące bazylią

Malinowe ciasto z bazylią

Składniki:

Malinowe ciasto z bazylią

 

Sposób przygotowania:

Malinowe ciasto z bazylią
Masło ubić z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji. Wbić po jednym jajku i wymieszać ze skórką z cytryny i bazylią. Dać mąkę z drożdżami i sól, wymieszać ponownie. Połowę ciasta wlewać do wysmarowanej formy. Wrzucić maliny i wlać drugą połowę ciasta. Piec przez około 40-45 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia na 15 minut. Podawać kiedy ostygnie.

Tagi:

jajko jajka