Sposób przygotowania:
Malinowe mini torciki bezowe
Do białek dodaję ocet i ubijam na sztywno mikserem. Dodaję stopniowo cukier i dalej ubijam aż piana zrobi się błyszcząca i mocno ubita. Na końcu dodaję mąkę ziemniaczana i jeszcze chwilę ubijam. Pianę przekładam do worka cukierniczego z końcówką i wyciskam na papierze do pieczenia. Bezy trochę urosną więc nie polecam blisko siebie ich wyciskać. Piekę 30 minut temp 110 stopni, i zmniejszam na 90 stopni i suszę około trzy godziny.Maliny przekładam do rondelka, dodaję cukier i na wolnym ogniu chwilę zagotowuje aż się rozpadną.Przecieram przez sito żeby pozbyć się pestek. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i ciepłą dodaję do musu malinowego. Mieszam i odstawiam przestygnięty do lodówki a noc. Śmietanę kremówkę ubijam z pudrem na sztywno mikserem, dodaję galaretkę malinową. Galaretka jak jest mocno sztywna to ją lekko miksuje blenderem przed dodaniem do śmietany. Masę malinową ubijam tak długo aż zrobi się jednolity krem. Przekładam do szprycy i wyciskam na bezy. Dekoruję malinami.
Mniam1
marietta