Sposób przygotowania:
Tartaletki z malinami i karmelową czekoladąETAP 1:

1. Ciasto
Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą
i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować.
ETAP 2:

Wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut a następnie wystudzić.
ETAP 3:

2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło, 70ml śmietany, dokładnie wymieszać i wystudzić.
ETAP 4:

3. Śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do upieczonych tartaletek włożyć po kilka malin, wlać rozpuszczoną czekoladę i wstawić do lodówki na około 1 godzinę
ETAP 5:

Po tym czasie udekorować bitą śmietaną, malinami i borówkami. Wierzch posypać cukrem pudrem.