Sposób przygotowania:
Malinowe tiramisu
Zaparzyłam kawe, ostudziłam. Dodałam do niej likier. Oddzieliłam bialka od żółtek. Do żółtek dodałam serek mascarpone, zmiskowałam. Kremówke ubiłam na sztywno i polaczyłam z masą serową mieszając lyzką. Podzieliłam masę na dwie czesci. Cześć malin rozdrobniłam blenderem na paćkę. Do jednej z nich dodałam rozdrobnionę maliny, wymieszałam, dorzuciłam kilka malin w całości. Bialka ubiłam na pół sztywno. Dodałam po polowie do obu mas. wymieszałam. Biszkopty nasączyłam w kawie i ukladałam w formie. Na nei wyłożyłam malinową część kremu. Znów nasączone biszkopty. Na nie biały kremu. Wyrównałam powierzchnię. Posypałam przez sitko kakao. I do lodówki na noc. Pycha. Zostało moim ulubionym tiramisu.
Zródlo: brulionzprzepisami.blox.pl/2009/08/malinowe-tiramisu.html
Zródlo: brulionzprzepisami.blox.pl/2009/08/malinowe-tiramisu.html
eli_555
msewka
ewelinkaaa
Sarenka
Natala1210
bernika
Mufinka1
iwa
marka85