czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Malinowe z cytrynką i jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne ciasto o konsystencji babki, na bazie jogurtu, z dodatkiem malin i cytrynowej nutki.

Malinowe z cytrynką i jogurtem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Malinowe z cytrynką i jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Malinowe z cytrynką i jogurtem
Margarynę stopić, przestudzić. Jogurt zmieszać ze świeżo wyciśniętym sokiem i skórką otartą z całej cytryny. Wbić jajka, wlać stopiona, zimną margarynę oraz dodać aromat śmietankowy. Mąkę przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, delikatnie wymieszać z malinami. Połączyć obie masy. Wylać do przygotowanej foremki keksowej. Piec ok. godz. w temp. 160st. Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem.
Malinowe z cytrynką i jogurtem
Obie masy połączy i dokładnie wymieszać
Malinowe z cytrynką i jogurtem
Ciasto przelać do keksówki, piec godzinę

Tagi:

jajko jajka