Sposób przygotowania:
Malinowiec
Żółtka jaj ,10 dkg cukru miksujemy na dużych obrotach na puszysty kogel mogel, dodajemy pokrojoną margarynę i dalej ucieramy. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Ciasto dzielimy na dwie części, które rozkładamy na wcześniej przygotowane i wyłożone papierem do pieczenia dwie blaszki ( ciasto ciężko rozłożyć na blaszki ale warto). Z białek, 25 dkg cukru ubijamy twardą pianę. Następnie rozkładamy ją na ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w piekarniku ok 15-20 minut- na złoty kolor a następnie ostudzamy. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzącej wody. Tężejące mieszamy z owocami. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i delikatnie ze sobą łączymy. Warstwy ciasta: ciasto z bezą- śmietana-owoce- śmietana- ciasto z bezą