zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Malinowo ptysiowe kwiatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

pyszne ptysie malinowe................

Malinowo ptysiowe kwiatki

Składniki:

Malinowo ptysiowe kwiatki

 

 

Sposób przygotowania:

Malinowo ptysiowe kwiatki
Wodę zagotować razem z margaryną. Dosypać mąkę i energicznie mieszać, gotować około 2 minut i uważać aby nie było grudek. Masę wystudzić a jak wystygnie ucierać mikserem dodając po jednym jajku. Gotową masę przełożyć do szprycy i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kwiatki zostawiając odstępy, bo ciasto urośnie. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Ptysie po przestygnięciu przekroić w poprzek. Serek mascarpone utrzeć razem z malinami. Śmietanę ubić ze śmietan fixem wymieszanym z cukrem waniliowym. Serek malinowy połączyć ze śmietaną. Tak przygotowaną masę nakładać na dolne części każdego ptysia, potem przykryć górną warstwą. Wszystkie ciastka posypać cukrem pudrem a na środku nałożyć po łyżeczce masy malinowej i położyć po jednej malinie, można dodać po listku bazylii lub melisy.