czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Malinowy strudel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny strudel z ostatnich jesiennych malin...Zniknął w mgnieniu oka:)

Malinowy strudel Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Malinowy strudel

 

 

 

Sposób przygotowania:

Malinowy strudel
1. Ze składników (prócz oleju) zagnieść ciasto. Uformować kule, posmarować olejem, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Następnie rozwałkować na kształt trójkąta i ułożyć na natłuszczonej blasze. 2. Jajka z cukrem i mąką ubić na parze. Dodać mleko, szczyptę soli i skórkę, stale mieszając gotować, aż zgęstnieje. 3. Maliny zasypać cukrem i skórką. Osączyć na sicie. Margarynę stopić, przestudzić. Ciasto posmarować margaryną. Wyłożyć krem, na kremie rozłożyć maliny tak, by brzegi ciasta nie były posmarowane. Brzegi zwinąć do środka formując podłużny strudel. Posmarować resztą margaryny. Piec ok. 30 min w temp. 200st. Przed podaniem oprószyć pudrem.
Malinowy strudel
Krem gotujemy na malym ogniu aż zgęstenieje
Malinowy strudel
Maliny zasypac cukrem i skórka, odsączyć
Malinowy strudel
pyszny węgierski strudel z dodatkiem malin