Sposób przygotowania:
Mało efektowny, za to pyszny szpinak
Szpinak musimy opłukać, aby były cysty, możemy go podzielić na mniejsze kawałki rwąc dłonią. Następnie na głęboką patelni, czystą z masłem, ok 3 łyżek wykładamy go. Podduszamy, na małym ogniu zostawiamy go aż woda wyparuje. Czosnek musimy obrać, najlepiej polecam polski. Za pomocą praski wyciskamy go do szpinaku. Mieszamy. o ok 3 minutach dodajemy śmietanę 18 procentową. mieszamy Wszystko. Ser biały i ser feta dodajemy do szpinaku. Najlepiej wcześniej ser rozgnieść, bądź podzielić na mniejsze kawałki. Wybór do nas należy. Następnie dodajemy do szpinaku. Mieszamy. Pozostawiamy chwilę na ogniu. Musimy dobrze wymieszać sery. Możemy doprawić solą i pieprzem. Posiekany koper, opłukany także dodaje fajnego smaku.
DH1985