Sposób przygotowania:
Małpi figiel
Brokuły podzielić na małe części.
Papryki pokroić w paski 2 centymetrowe.
Wymieszać marchew, cebule, kiełki sojowe, posiekany czosnek i imbir.
Rozgrzać olej w woku i wrzucić warzywa, tylko do ich zmiękczenia.
Pozostawić do ostygnięcia.
Makaron pozostawić na 3-4 minuty w gorącej wodzie, następnie osączyć.
Połączyć makaron z warzywami.
Liście kapusty blanszować.
Na każdym liściu nakładać farsz i zawijać liście jak na gołąbki.
Sos:
Wlać sok, ocet i cukier do rondla. Mélanger. Mieszać na średnim ogniu do rozpuszczenia cukru. Połączyć mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania jednorodnej substancji i wlać do rondla. Gotować na średnim ogniu do wrzenia, cięgle mieszać. Zmniejszyć płomień, dodać sos chili.
W rondlu rozgrzać olej i układać kapustę, pozostawić 2 minuty opiekając z każdej strony.
Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z sosem.
Papryki pokroić w paski 2 centymetrowe.
Wymieszać marchew, cebule, kiełki sojowe, posiekany czosnek i imbir.
Rozgrzać olej w woku i wrzucić warzywa, tylko do ich zmiękczenia.
Pozostawić do ostygnięcia.
Makaron pozostawić na 3-4 minuty w gorącej wodzie, następnie osączyć.
Połączyć makaron z warzywami.
Liście kapusty blanszować.
Na każdym liściu nakładać farsz i zawijać liście jak na gołąbki.
Sos:
Wlać sok, ocet i cukier do rondla. Mélanger. Mieszać na średnim ogniu do rozpuszczenia cukru. Połączyć mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania jednorodnej substancji i wlać do rondla. Gotować na średnim ogniu do wrzenia, cięgle mieszać. Zmniejszyć płomień, dodać sos chili.
W rondlu rozgrzać olej i układać kapustę, pozostawić 2 minuty opiekając z każdej strony.
Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z sosem.
IkaJ