Sposób przygotowania:
Mały biszkopt z galaretką, owocami oraz kleksikami
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dosypujemy cukru oraz dodajemy żółtka po jednym. Pod koniec ubijania dodajemy proszek do pieczenia i przesianą przez sitko mąkę tortową, teraz dosypujemy dwa budynie i delikatnie wszystko dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek( już nie ubijamy). Wstawiamy do piekarnika w zależności o temp. na około 30-45 min. najlepiej sprawdzić nakłuwając czy już upieczone. Po upieczeniu studzimy, na sitku odsączamy owoce z kompotu ( ja miałam jabłka), układamy je na wystudzony biszkopt, kładziemy także namoczone wcześniej rodzynki( dzięki temu są jędrne i smaczne), robimy także kleksiki z dwóch rodzajów dżemów, dzięki temu wszystko wygląda bardzo ładnie, kolorowo i smakuje wyśmienicie.