Sposób przygotowania:
Małże w winie na czarnym spaghetti
Małże opłukać pod bieżącą wodą. Makaron ugotować al dente. Czosnek i imbir, obrać i posiekać w drobną kostkę. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Seler pokroić, cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać czosnek, imbir i cebulę. Zeszklić. Następnie dodać pomidory i seler naciowy, doprawić lekko pieprzem i curry. Przesmażyć razem około 5 minut.
Do warzyw dodać wino i masło, doprowadzić do wrzenia i wrzucić małże. gotować 5 minut, aż otworzą się małże od czasu do czasu potrząsając garnkiem. Na koniec dodać poszatkowaną kolendrę. Wymieszać. Podawać na czarnym spaghetti.
W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać czosnek, imbir i cebulę. Zeszklić. Następnie dodać pomidory i seler naciowy, doprawić lekko pieprzem i curry. Przesmażyć razem około 5 minut.
Do warzyw dodać wino i masło, doprowadzić do wrzenia i wrzucić małże. gotować 5 minut, aż otworzą się małże od czasu do czasu potrząsając garnkiem. Na koniec dodać poszatkowaną kolendrę. Wymieszać. Podawać na czarnym spaghetti.