czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mandarynkowe ciasteczka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Gdy je piekłam w kuchni unosił się wspaniały mandarynkowy zapach...:)

Mandarynkowe ciasteczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mandarynkowe ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Mandarynkowe ciasteczka
Mąkę przesiać, dodać sól morską, cukier puder, nasiona z wanilii. Dodać surowe żółtko, posiekane masło oraz świeżo startą skórkę z mandarynek. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folie i włożyć na 20min do lodówki. Następnie rozwałkować i wycinać foremką serduszka lub inne dowolne kształty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10min w temp. 170st. Ostudzić na kratce. Polukrować i udekorować stopioną czekoladą. Ja lukier zrobiłam z cukru pudru z dodatkiem soku z mandarynek.
Mandarynkowe ciasteczka
Mąkę przesiać, dodac pozostałe składniki
Mandarynkowe ciasteczka
Ciasto rozwałkować, foremką wycinać serca