Sposób przygotowania:
Mandarynkowe kwadraciki
Spód:
Wszystkie składniki szybko wyrobić. Dodać tyle śmietany by powstało ciasto ale by było bardzo kruche. Ciastem wyłożyć blaszkę. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na 15 minut (180 C).
Masa:
jajka ubić z cukrem aż podwoją swoją objętość. Dodać mąkę i sok z mandarynek. Masę wylać na podpieczony spód i włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut. po ostudzeniu ciasta pokroić w kwadraty.
Smacznego!
Wszystkie składniki szybko wyrobić. Dodać tyle śmietany by powstało ciasto ale by było bardzo kruche. Ciastem wyłożyć blaszkę. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na 15 minut (180 C).
Masa:
jajka ubić z cukrem aż podwoją swoją objętość. Dodać mąkę i sok z mandarynek. Masę wylać na podpieczony spód i włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut. po ostudzeniu ciasta pokroić w kwadraty.
Smacznego!