Sposób przygotowania:
Mandarynkowe kwadraciki
Spód:
Wszystkie składniki szybko wyrobić. Dodać tyle śmietany by powstało ciasto ale by było bardzo kruche. Ciastem wyłożyć blaszkę. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na 15 minut (180 C).
Masa:
jajka ubić z cukrem aż podwoją swoją objętość. Dodać mąkę i sok z mandarynek. Masę wylać na podpieczony spód i włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut. po ostudzeniu ciasta pokroić w kwadraty.
Smacznego!
Wszystkie składniki szybko wyrobić. Dodać tyle śmietany by powstało ciasto ale by było bardzo kruche. Ciastem wyłożyć blaszkę. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na 15 minut (180 C).
Masa:
jajka ubić z cukrem aż podwoją swoją objętość. Dodać mąkę i sok z mandarynek. Masę wylać na podpieczony spód i włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut. po ostudzeniu ciasta pokroić w kwadraty.
Smacznego!
![Mandarynkowe kwadraciki Mandarynkowe kwadraciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mandarynkowe-kwadraciki-187288.jpg)
![Mandarynkowe kwadraciki Mandarynkowe kwadraciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mandarynkowe-kwadraciki-187289.jpg)
![Mandarynkowe kwadraciki Mandarynkowe kwadraciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mandarynkowe-kwadraciki-187290.jpg)