Sposób przygotowania:
Ciasto z manny
Odlewamy szklankę mleka a resztę zagotowujemy razem z erytrolem i masłem. W pozostałym mleku rozprowadzamy kaszę manną i wlewamy do gotującego się mleka.
Zagotowujemy i cały czas mieszając gotujemy kaszę manną przez chwilę. Do gorącej kaszy dodajemy mascarpone i galaretkę w proszku- mieszamy razem dokładnie aby nie było grudek.
Na koniec wsypujemy kaszę ekspandowaną i mieszamy razem. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy i posypujemy resztą kaszy jaglanej, odstawiamy do ostudzenia.
Zimne ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Zagotowujemy i cały czas mieszając gotujemy kaszę manną przez chwilę. Do gorącej kaszy dodajemy mascarpone i galaretkę w proszku- mieszamy razem dokładnie aby nie było grudek.
Na koniec wsypujemy kaszę ekspandowaną i mieszamy razem. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy i posypujemy resztą kaszy jaglanej, odstawiamy do ostudzenia.
Zimne ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.