Sposób przygotowania:
Marchello
Ciasto: ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtko.
Obie mąki przesiewamy przez sito, delikatnie wsypujemy do ciasta, wlewamy wodę, wsypujemy kakao i bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach.
Ze składników podanych do kremu mikserem wyrabiamy krem, dodajemy bakalie.
Upieczone cisto po ostygnięciu przekrawamy na pół, przekładamy 3/4 kremu, resztą kremu smarujemy wierzch, posypujemy pozostałymi nam bakaliami
Obie mąki przesiewamy przez sito, delikatnie wsypujemy do ciasta, wlewamy wodę, wsypujemy kakao i bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach.
Ze składników podanych do kremu mikserem wyrabiamy krem, dodajemy bakalie.
Upieczone cisto po ostygnięciu przekrawamy na pół, przekładamy 3/4 kremu, resztą kremu smarujemy wierzch, posypujemy pozostałymi nam bakaliami