jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Marchewki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

marchewki faszerowane polane sosem pomidorowym to smaczna przekąska

Marchewki faszerowane

Składniki:

Marchewki faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Marchewki faszerowane
Marchewki obrać, umyć, pokroić na kawałki 8 cm, wydrążyć. wrzucić na lekko osolony i posłodzony wrzątek, obgotować. Bułke namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić, obsmażyć na łyżeczce tłuszczu, przestudzić. Jajka obrać, pokroić,wyrobić z bułką, cebulą i cząbrem, przyprawić pieprzem i solą. Farszem nadziać marchewki. Naczynie do zapiekania natłuścić. Ułożyć marchewki, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 30 minut w temp. 180 stop. C. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać pomidory i estragon. Dusić 20 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.