Sposób przygotowania:
"Marchewkowa" przystawka
Rozwijamy gotowe ciasto. Radełkiem dzielimy je na paski -około 14. tak przygotowanymi owijamy na zakładkę rurki. Końcówkę rurki także zawijamy, by po upieczeniu rurka była zamknięta z jednej strony.Jajko wybijamy, roztrzepujemy i łączymy z szczyptą barwnika pomarańczowego.W ten sposób przygotowanym jajkiem smarujemy rurki. Całość przed pieczeniem posypujemy ziołami prowansalskimi. Rurki pieczemy około 15 minut (200°C). Upieczone ściągamy z foremek, najlepiej chodzą , gdy ciasto jest jeszcze ciepłe.Studzimy Pozostałe 5 jajek gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy i kroimy w drobną kostkę Posiekane mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku. Pastą jajeczną napełniamy rurki. Dekorujemy
edytaha
jaga85
Dziękuję:)
kołczu
jaga85
Koniecznie:) Pozdrawiam!!