Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Marchewkowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa marchewkowa jest bardzo łatwa do przygotowania i smaczna. Można ją podawać z makaronem lub grzankami.

Marchewkowa zupa

Składniki:

Marchewkowa zupa

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowa zupa
Warzywa obrać, pokroić w kostkę, wsypać do wrzącej wody i ugotować. Następnie zmiksować. Mleko zagotować, połączyć z warzywami. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać surowe masło, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z makaronem lub tartym ciastem.