malgosiakraw

malgosiakraw

Kucharz
[Przepisów: 11]

Marchewkowe babeczki.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki są tanie,szybkie w przygotowaniu i zawsze się udają. Mają też mniej kalorii niż inne słodkie wypieki tego typu(ok.110kcal jedna )

Marchewkowe babeczki.

Składniki:

Marchewkowe babeczki.

 

  • 20 dag marchewki
  • 20 dag mąki
  • 100 ml oleju
  • 4 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • pół łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • masło do wysmarowania foremek

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe babeczki.
Ubij jajka i cukier na masę.Ciągle miksując dodaj olej oraz przesianą mąkę,proszek do pieczenia,sól,cynamon i płatki owsiane, dodaj startą na tarce marchewkę.Dokładnie wyrób ciasto.Foremki posmaruj roztopionym masłem.Napełnij foremki ciastem do połowy.Piecz w temperaturze 170-180 stopni ok.15 minut.Po wyjęciu z piekarnika,posyp cukrem pudrem,przestudż i wyjmij z foremek.