Sposób przygotowania:
Markizy cafe late
Sposób przygotowania 1. Z mąki, masła, kawy, jajka i cukru zagnieść jednolite ciasto. Zawiń w folię i ochładzaj ok 1 godziny. 2. Posiekaj polewę czekoladową. Dobrze podgrzej śmietankę. Zestaw z ognia, wsyp polewę i mieszaj tak długo, aż się rozpuści. Powstały krem ostudź. 3. Ciasto rozwałkuj i wytnij z niego w sumie 50 ciasteczek tej samej wielkości ( resztki cista ponownie zagniataj, wałkuj i wycinaj z niego ciasteczka - aż do wyczerpania ciasta). Ciasteczka układaj na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz około 15 minut w temperaturze 175 stopni. Ostudź . 4. Bierz po 2 ciasteczka i przekładaj je kremem ( 2 łyżki odłóż ). Na wierzchu każdej markizy zrób mały kleksik z resztki kemu i połóż czekoladowe ziarenko kawy. Oprósz kakao.