bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Marmurkowe jajka nadziewane pastą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jajka faszerowane pasta śródziemnomorską.

Marmurkowe jajka nadziewane pastą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marmurkowe jajka nadziewane pastą

 

 

Sposób przygotowania:

Marmurkowe jajka nadziewane pastą
Gotujemy jajka na twardo. Obtłukujemy delikatnie w kilku miejscach. Przekładamy do miski i zalewamy sokiem z buraków dodając łyżeczkę octu. Zostawiamy na noc.
Jajka obrac ze skorupek, przeciac na pół i wydrążyc żóltko. Pomidory i kapary pokroic drobno, wymieszać z żółtkami, dodać majonez, doprawić. Pastą nadziać miejsca po żółtkach. Udekorowac natką.
Marmurkowe jajka nadziewane pastą
Etap 1