paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Marynata do baraniny 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso marynujemy w niej całą noc

Marynata do baraniny 2

Składniki:

Marynata do baraniny 2

 

Sposób przygotowania:

Marynata do baraniny 2
Czosnek obieramy ze skóry i za pomocą noża każdy ząbek kroimy na cztery części. Obie cebule obieramy ze skóry i za pomocą noża siekamy je w drobną kostkę. Ocet winny łączymy z winem czosnkiem i cebulą. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie. Dodajmy do niej trzy liście laurowe i 5- 10 ziaren pieprzu. Na sam koniec do marynaty dodajemy 250 ml chłodnej, przegotowane wody, mieszamy i zalewamy mięso gotową marynatą.