Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Marynata do wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Składniki połączyć ze sobą, zalać nimi obłożone warzywami mięso...

Marynata do wołowiny

Składniki:

Marynata do wołowiny

 

  • Szklanka przegotowanej ostudzonej wody,
  • 2/3 szklanki octu winnego albo 6-proc. octu spirytusowego lub pół szklanki czerwonego wytrawnego wi­na,
  • 2 liście laurowe,
  • po 10 ziaren ziela angielskiego i pieprzu,
  • ewentualnie pokrojone w talarki warzywa (mar­chew, cebula, pietruszka, seler).

Sposób przygotowania:

Marynata do wołowiny
Składniki połączyć ze sobą, zalać nimi obłożone warzywami mięso i zostawić na noc.