pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata piwna do szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szynka nie tylko dla piwosza

Marynata piwna do szynki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynata piwna do szynki

 

 

Sposób przygotowania:

Marynata piwna do szynki
Do moździerza wrzucamy kolendrę, pieprz kolorowy, ziele angielskie, cząber, gorczycę i całość ucieramy. Natkę kolendry drobno szatkujemy. W misce łączymy piwo, zioła z moździerza, natkę kolendry oraz liść laurowy. Dodajemy jeszcze sól zmiękczającą mięso i całość dokładnie mieszamy. Ilość składników jest na 1,6 kilowy kawałek szynki.
Marynata piwna do szynki
Utarte zioła
Marynata piwna do szynki
Marynowanie mięsa

Tagi:

piwo