Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marynata słodko-kwaśna do mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzięki takiej marynacie mięso nabiera wspaniałego smaku. Marynata ta jest idealna do mięsa wieprzowego.

Marynata słodko-kwaśna do mięs

Składniki:

Marynata słodko-kwaśna do mięs

 

  • 3 łyżki ocet winny,
  • 3 łyżki sos sojowy,
  • 1/2 łyżeczki cukier,
  • 1/2 łyżeczki miód,
  • 1/2 szkl sos chili słodko kwaśny,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 łyżka musztarda

 

Sposób przygotowania:

Marynata słodko-kwaśna do mięs
Czosnek rozetrzeć z solą, włożyć do miski, dodać ocet, sos chilli, sos sojowy, musztardę, cukier, miód. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Umyte mięso pokroić, włożyć do marynaty, przykryć i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu.

Tagi:

sosy