wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Marynata warzywna w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marynata do mięsa wieprzowego, piwna :)

Marynata warzywna w piwie

Składniki:

Marynata warzywna w piwie

 

Sposób przygotowania:

Marynata warzywna w piwie
Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.



Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek. W marynacie zanurzyć przugotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok 20 godzin.



Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.

Tagi:

piwo