Sposób przygotowania:
Marynata warzywna w piwie
Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.
Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek. W marynacie zanurzyć przugotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok 20 godzin.
Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.
Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek. W marynacie zanurzyć przugotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok 20 godzin.
Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.