Sposób przygotowania:
Marynowana cielęcina z musztardą i wermu
Zmieszaj w misce oliwę, sok z cytryny, wino ,wermut, czosnek i musztardę, dodaj cielęcinę i odstaw na noc, żeby się zamarynowała. Przed pieczeniem cielęciny odcedź marynatę, wlej 1/4 filiżanki marynaty do naczynia, a resztę zachowaj. Włóż mięso do naczynia i piecz w piekarniku, w temperaturze 180stC przez około 190minut. Sos powstały podczas pieczenia połącz z resztą marynaty, wlej do garnka, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 3minuty. Dodaj skórkę z cytryny, rozmaryn, miętę, musztardę i masło. Mieszaj do momentu, aż masło się rozpuści. Przed podaniem pokrój cielęcinę na plastry, ułóż na półmisku, lub na talerzach, i polej sosem.