darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Marynowana marchew

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Marchew wymieszać dokładnie z marynatą i pozostawić w zalewie przez 24 godziny.

Marynowana marchew

Składniki:

Marynowana marchew

 

  • 50 g młodej marchwi
  • 2łyżeczki soli
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki octu winnego
  • szczypta soli
  • spora szczypta pieprzu
  • pieprz cayenne
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki świeżego lub szczypta suszonego oregano

 

Sposób przygotowania:

Marynowana marchew
Końce marchwi obciąć. Marchewki wyszorować pod bieżącą wodą i gotować przez 20 minut w osobnej wodzie. Osaczyć na sicie i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Z octu, soli, pieprzu cayenne, oliwy i oregano zrobić marynatę. Marchew wymieszać dokładnie z marynatą i pozostawić w zalewie przez 24 godziny.