Marynowana pierś pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Marynowana pierś pieczona

Składniki:

Marynowana pierś pieczona

 

  • 1 szt pierś z kurczaka z kością,
  • 50 ml ocet balsamiczny,
  • 10 ml woda,
  • przyprawa do kurczaka Prymat,
  • czosnek granulowany Prymat,
  • suszony czosnek ,
  • pieprz biały Prymat,
  • żółte curry w proszku

 

Sposób przygotowania:

Marynowana pierś pieczona
Najpierw wody, octu i przypraw sporządzamy niezbyt gęsta marynatę w razie potrzeby można dolać wody. Nacieramy nią mięso i odstawiamy na noc aby sie przegryzło wszystko do lodówki. Następnie pierś oczyszczamy z marynaty i pieczemy 35 - 40 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni.