mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Marynowane cebule na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre do sałatek, obiadu.

Marynowane cebule na zimę

Składniki:

Marynowane cebule na zimę

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane cebule na zimę
Cebulki , ważne bardzo malutkie, jak widać na zdjęciu obieramy. Przygotowujemy sobie słoiki, dobrze wyczyszczone. Następnie wrzucamy je do umytych słoików.Do każdego słoika dodajemy : DOdajemy pieprz, liście, ziele i gorczycę.Sporządzamy zalewę z pozostałych składników. Mianowicie łączymy ze sobą w garnku składniki takie jak: Wodę, ocet, cukier i sól. Następnie zagotowujemy. Tak sporządzoną zalewą zalewamy słoiki. Szczelnie zakręcamy.Pasteryzujemy ok 10-15 minut.