Sposób przygotowania:
Marynowane cevapcici
Mięso wymieszać z przyprawą, uformować, najlepiej na folii spożywczej wałeczki grubości palca, smażyć na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony.
Z podanych składników zrobić marynatę, zagotować, lekko wystudzić i zalać ułożone w słoiku kiełbaski cevapcici. Górę marynaty zalać łyżką oliwy i wstawić całość do lodówki na około 3-5 dni. Podajemy jako zakąskę, może być i do kieliszka zimnej wódki-:), nadaje się też świetnie na koreczki, w towarzystwie wytrawnego, dojrzewającego sera, marynowanej papryki i czerwonego wina..polecam
Z podanych składników zrobić marynatę, zagotować, lekko wystudzić i zalać ułożone w słoiku kiełbaski cevapcici. Górę marynaty zalać łyżką oliwy i wstawić całość do lodówki na około 3-5 dni. Podajemy jako zakąskę, może być i do kieliszka zimnej wódki-:), nadaje się też świetnie na koreczki, w towarzystwie wytrawnego, dojrzewającego sera, marynowanej papryki i czerwonego wina..polecam