halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Marynowane goloneczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Marynowane goloneczki z kurczaka pyszne , delikatne w smaku . Można podać na obiad jak i również na gorącą kolację.

Marynowane goloneczki

Składniki:

Marynowane goloneczki

 

  • goloneczki z kurczaka 3 sztuka
  • przyprawa do kurczaka 2 łyżeczki
  • oliwa 120 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ser żółty 10 dag

Sposób przygotowania:

Marynowane goloneczki
Goloneczki z kurczaka umyć, osuszyć. Do oliwy dodać przyprawę do kurczaka, wymieszać. Następnie włożyć mięso. Marynować co najmniej 3 godziny przekręcając co jakiś czas..Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Goloneczki oprószyć solą, pieprzem, położyć na posmarowanej oliwą brytfannie, posmarować ;pozostałą marynatą.Piec w nagrzanym piekarniku 220 stopni ok. 70 minut w zależności od wielkości goloneczek. Pod koniec pieczenia posypać żółtym serem.