zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Marynowane goloneczki indycze

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

mięciutkie i soczyste goloneczki z indyka

Marynowane goloneczki indycze

Składniki:

Marynowane goloneczki indycze

 

  • 5 małych golonek z indyka
  • Marynata :
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka pieczonego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 szczypty mix chili
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1/2 szk piwa
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Marynowane goloneczki indycze
Umyte i osuszone golonki wrzucić do sporego woreczka. Dodać wszystkie składniki marynaty. Szczelnie zawiązać worek i wymasować golonki. Woreczek z zawartością włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wyłożyć golonki do naczynia żaroodpornego razem z marynatą. Przykryć pokrywką, wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić go na 150 stopni a zegar na 120 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby golonki się zrumieniły.