kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Marynowane grzybki łagodne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

super przystawka do dań mięsnych

Marynowane grzybki łagodne

Składniki:

Marynowane grzybki łagodne

 

  • Grzyby leśne ( borowiki, małe koźlanki, inne)
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu
  • 3 szklanka wody
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki łagodne
Grzyby oczyścić ( najlepiej jak są małe w całości) ugotować (około 20 minut). Odcedzić, ułożyć w słoikach i zalać zagotowaną zalewą. Zakręcić, postawić słoiki do góry dnem.

Tagi:

grzyby