iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Marynowane kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja rodzina schabowe, aby oderwać się od nudy postanowiłam coś zmienić w ich smaku i po prostu przez usmażeniem zamarynować. Wyszło pysznie, całkiem inny smak mięska.

Marynowane kotlety schabowe

Składniki:

Marynowane kotlety schabowe

 

  • 6 plastrów schabu wieprzowego,
  • 2 szklanki bułki tartej,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki soku z mandarynek,
  • łyżka octu winnego
  • łyżka miodu płynnego, łyżka sosu sojowego,
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru.

Sposób przygotowania:

Marynowane kotlety schabowe

ETAP 1:

Plastry schabu należy bardzo cienko rozbić.

Sok mandarynkowy mieszamy z octem, sosem sojowym, imbirem, miodem. Mieszamy i w marynatę należy włożyć mięso na kilka godzin.

Następnie należy moczyć w jajkach i panierować w bułce. Smażyć na złoto.

Takie kotlety świetnie komponują się z surówkami.