aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Marynowane kurki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

polecam do kazdej kolacji...

Marynowane kurki

Składniki:

Marynowane kurki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane kurki
Kurki blanszujemy- gotujemy z cebula ok 10 min , a nastepnie chlodzimy je zimna woda. W innym garnku robimy zalewe z 2 szklanek wody, jednej szklanki octu, liscia lauroweg, ziela angielskiego, pieprzu, 2 lyzek soli i 4 lyzek cukru, gotujemy ok 15 min. Kurki zblanszowane wkladamy do solikow wraz z cebula i zalewamy goracym wywarem. Sloik gotujemy jeszcze odwrocony do gory dekielkiem ok 10-15 min w garnku z woda.

Tagi:

kurki grzyby