olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Marynowane kurki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Marynowane kurki, to nie tylko pięknie wyglądająca przystawka na stole, ale także i bardzo wyjątkowy smak.

Marynowane kurki

Składniki:

Marynowane kurki

 

  • 500 gram kurek
  • 200 ml octu
  • 7 ziarenek pieprzu
  • 150 ml wody
  • 2 łyżki soli
  • 6 ziarenek pieprzu angielskiego
  • 4 listki laurowe

Sposób przygotowania:

Marynowane kurki
Kurki gotuję w osolonej wodzie, do momentu, kiedy będą miękkie. Po ugotowaniu kurki umieszczam w słoiku. Zalewę przygotowuję gotując wodę z octem oraz pieprzem, zielem angielskim i listkami laurowymi. Zalewę dokładnie mieszam, a następnie zalewam nią kurki, zakręcam słoiki i odstawiam w chłodne miejsce. Po kilku dniach kurki nadają się do spożycia.

Tagi:

grzyby kurki