Sposób przygotowania:
Marynowane kurki
Kurki oczyścić i dokładnie umyć. Następnie wrzucić do osolonego wrzątku na 25 minut. Po tym czasie wyjąć grzybki i przelać zimną wodą. Kurki osuszyć i poukładać w wyparzonych wcześniej słoikach.
Teraz przygotować zalewę. W tym celu zagotować wodę z przyprawami, solą i cukrem. Po ok. 15 minutach wlać ocet i wino. Wszystko zagotować, po czym zdjąć z ognia i zalać grzyby. Słoiki dokładnie zakręcić. Następnie poustawiać je na wieczkach w garnku i poddać pasteryzacji. Grzybki przechowywać w chłodnym miejscu.Smacznego.
Teraz przygotować zalewę. W tym celu zagotować wodę z przyprawami, solą i cukrem. Po ok. 15 minutach wlać ocet i wino. Wszystko zagotować, po czym zdjąć z ognia i zalać grzyby. Słoiki dokładnie zakręcić. Następnie poustawiać je na wieczkach w garnku i poddać pasteryzacji. Grzybki przechowywać w chłodnym miejscu.Smacznego.