bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Marynowane kurki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zima beda pyszne marynowane kurki.

Marynowane kurki

Składniki:

Marynowane kurki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane kurki
Kurki czyścimy i myjemy dokładnie z nadmiaru piasku. Obgotowywujemy w wodzie (około 10 min) z łyżeczką soli, Dokładnie odcedzamy. Osobno przygotowujemy zalewę woda, cukier, sol, ziarna, liscie, pieprz cebula w piorkach gotujemy całość ok 15 min. W tym czasie obgotowane kurki układamy w słoiczkach razem z pokrojona marchewką. Zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy słoiki 15 min od zagotowania sie wody. .

Tagi:

kurki grzyby