Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marynowane pałki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pałki z kurczaka smażone bez skóry i kości.

Marynowane pałki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane pałki

 

  • 5 pałek z kurczaka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Marynowane pałki
Mięso umyć, lekko osuszyć, usunąć z niego skórę (jak ktoś woli, to może ją zostawić). Usunąć również kości. Do oleju dodać wszystkie przyprawy, sól, zioła i sos sojowy. Dodać wyciśnięty czosnek. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą zalać mięso, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień zamarynowane mięso kłaść na rozgrzany olej, polać marynatą, w której się marynowało. Smażyć na rumiano z obu stron.
Marynowane pałki
Pałki z kurczaka pozbawione skóry i kości.
Marynowane pałki
Mięso z kurczaka wymieszane z przygotowaną marynatą.
Marynowane pałki
Zamarynowane mięso położone na rozgrzany na patelni olej.