Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Marynowane papryczki chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jeśli lubicie czasami coś ostrego jako dodatek do potraw, to marynowane papryczki chilli wam zasmakują.

Marynowane papryczki chilli

Składniki:

Marynowane papryczki chilli

 

Sposób przygotowania:

Marynowane papryczki chilli
Papryczki chilli pozbawiamy zielonych ogonków, myjemy je i układamy ciasno w słoikach razem z czosnkiem i przyprawami. Dodajemy po 1- 2 ziarna ziela i liść laurowy na słoik. Przygotowujemy zalewę zagotowując ze sobą ocet, wodę i cukier do smaku. Zalewę studzimy i zalewamy nią papryczki. Słoiki zakręcamy. Paprykę pasteryzujemy około 10 minut.