aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

marynowane podgrzybki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne dla kazdego kto lubi grzybki

marynowane podgrzybki

Składniki:

marynowane podgrzybki

 

Sposób przygotowania:

marynowane podgrzybki
Grzybki blanszujemy- gotujemy z cebula ok 10 min , a nastepnie chlodzimy je zimna woda. W innym garnku robimy zalewe z 2 szklanek wody, jednej szklanki octu, liscia lauroweg, ziela angielskiego, pieprzu, 2 lyzek soli i 4 lyzek cukru, gotujemy ok 15 min. Grzybki zblanszowane wkladamy do solikow wraz z cebula i zalewamy goracym wywarem. Sloik gotujemy jeszcze odwrocony do gory dekielkiem ok 10-15 min w garnku z woda.