mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Marynowane udka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Marynata jest łagodna z lekkim posmakiem ostrej papryki

Marynowane udka z piekarnika

Składniki:

Marynowane udka z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane udka z piekarnika
Udka myjemy , odrzucamy to co zbędne , jeśli chcemy aby były miękkie i chrupiące wkładamy je do osolonej wody na 12 h , odstawiamy do lodówki . Robimy marynatę z 3 łyżki oleju wlewamy do miseczki dosypujemy paprykę słodka , szczyptę papryki ostrej , majeranek , czosnek granulowany do smaku , pieprz . Udka nacieramy solą następnie gotową marynatą . Ja odrzuciłam skórę bo była bardzo brzydka , niestety takie mamy dzisiaj mięso . Pieczemy na blaszce w temperaturze około 180 C , lub na rożnie w temp 170 C około 40-50 minut . Zdjęcie dodaje marynowanych udek przed pieczeniem bo łasuch zjadły za nim się spostrzegłam .