100deliciousdays.pl

100deliciousdays.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Marynowany camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sery są wspaniałe. Twarde, miękkie, do smarowania, długo dojrzewające, pachnące i te "pachnące inaczej". A dziś piękne połączenie Francji i Czechami, czyli marynowany camembert

Marynowany camembert

Składniki:

Marynowany camembert

 

Sposób przygotowania:

Marynowany camembert
Sery kroimy w ćwiartki, papryki w paski, cebulę w piórka, czosnek w plasterki.

Wszystko, łącznie z przyprawami, układamy warstwami w litrowym słoiku.

Całość zalewamy oliwą (żeby wszystko było przykryte). Zamknięty słoik wkładamy na 3-5 dni do lodówki.

Zjadamy z dodatkiem pysznej francuskiej bagietki, albo wiejskiego podpieczonego chleba.