Sposób przygotowania:
Marynowany camembert wg Buni
Camembert przekroić na 2 lub 3 krążki ( zależy od grubości serka). Na dno pojemnika o średnicy odrobinę większej niż ser wlać 3 łyżki oleju. Włożyć pierwszy krążek camemberta. Posypać szczyptą soli, pieprzu, papryki i kminku. Obłożyć 1/3 pokrojonej w plasterki cebuli. Przykryć drugim krążkiem sera - docisnąć. Ponownie posypać szczyptą soli, pieprzu, kminku i papryki i obłożyć cebulą. Przykryć ostatnim krążkiem sera. Zalać olejem tak by całkowicie zakrywał ser. Włożyć rozmaryn, liście laurowe, pieprz ziarnisty. W luźne miejsca ułożyć resztę pokrojonej cebuli. Odstawić zamknięty pojemnik do lodówki na 2 dni. Po 2 dniach dołożyć musztardę i odstawić na jeszcze 2 dni. Podawać z krakersami , piklami, obwarzankami do piwa lub bez niego. * W oryginale nie występuje kminek i musztarda, a jest czosnek. Ponieważ czosnku ostatnio nie mogę jakoś jeść , dodałam kminek który uwielbiam i musztardę dla ostrości. ** Jeżeli robimy większą porcję po prostu zwiększamy ilość składników i układamy serki na sobie w większym pojemniku.