Sposób przygotowania:
Marynowany schab jabłkowo - żurawinowy1.

Najpierw bardzo dokładnie wymyłam mięso, osuszyłam ręcznikami papierowymi.
Później włożyłam do naczynia ceramicznego i oprószyłam przyprawą do dań oraz popieprzyłam.
2.

Następnym etapem było polanie mięsa olejem i melasą z granatu.
3.

Suszony majeranek roztarłam w dłoniach i dosyć obficie obsypałam mięso.
Potem naczynie przykryłam folią silikonową i wstawiłam mięso do lodówki na kilka godzin.
4.

Kiedy wystawiłam mięso z lodówki, posypałam żurawiną suszoną oraz wlałam letnią wodę.
5.

Jabłka umyłam, przekroiłam na połowę, wydrążyłam gniazda nasienne i poukładałam je na mięsie.
Położyłam także masło pokrojone na mniejsze części.
6.

Po wierzchu dodatkowo jeszcze polałam melasą z granatem.
7.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i piekłam mięso przez 1 godzinę. Później pozostawiłam na jakiś czas w piekarniku, następnie wyjęłam mięso na talerz.
8.

Smacznego !