SUPERPRZEPIS

Marynowany schabowy panierowany

  • 7
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Marynowany schabowy panierowany Więcej zdjęć (5)

tak marynowane kotlety są bardzo mięciutkie i soczyste

Składniki:

Marynowany schabowy panierowany

 

Sposób przygotowania:

Marynowany schabowy panierowany
Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa a potem oprószyć delikatnie solą. Do miski wbić jajka, dodać jogurt, mąkę i przyprawy i wymieszać gładkie dość geste ciasto. Każdy kotlet obtoczyć w mące i układać w marynacie. Kilka razy obracać aby dokładnie były pokryte marynatą. Miskę z kotletami zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę. Teraz przygotować panierkę czyli do miski wsypać bułkę tartą, płatki zmiksować i wsypać do bułki a następnie zmiksować talarki serowe i także wsypać do miski i wymieszać. Gotową panierkę przesypać na talerz aby kotlety swobodnie można było panierować. Na rozgrzaną patelnię wlać olej. Po upływie żądanego czasu wyjąć kotlety z lodówki, oblepione marynatą panierować w panierce i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Marynowany schabowy panierowany
przygotowac marynatę i kotlety rozbić tłuczkiem
Marynowany schabowy panierowany
w marynacie zanurzyć kotlety i odstawić na godziną
Marynowany schabowy panierowany
przygotowac panierkę i panierować zamarynowane kotlety
Marynowany schabowy panierowany
kotlety smażyć z obu stron na zloty kolor