Sposób przygotowania:
Marynowany schabowy panierowany
Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa a potem oprószyć delikatnie solą. Do miski wbić jajka, dodać jogurt, mąkę i przyprawy i wymieszać gładkie dość geste ciasto. Każdy kotlet obtoczyć w mące i układać w marynacie. Kilka razy obracać aby dokładnie były pokryte marynatą. Miskę z kotletami zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę. Teraz przygotować panierkę czyli do miski wsypać bułkę tartą, płatki zmiksować i wsypać do bułki a następnie zmiksować talarki serowe i także wsypać do miski i wymieszać. Gotową panierkę przesypać na talerz aby kotlety swobodnie można było panierować. Na rozgrzaną patelnię wlać olej. Po upływie żądanego czasu wyjąć kotlety z lodówki, oblepione marynatą panierować w panierce i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
gusia1000
monikaT83
zewa
To są gotowe talarki i zawierają kwas foliowy. Na jednym ze zdjęć widać jak wyglądają.
monikaT83
zewa
Nic nie szkodzi, że nie zauważyłaś. Ja je kupiłam jakiś czas temu i robiłam porządek w szafkach i zobaczyłam je. A zapomniałam o nich, hi, hi. One niby dietetyczne są.
2milutka
zewa
Oj już nie ma kochana, nie poczęstuję Cię. Sorki.