Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Masa kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można przekładać torty i inne ciasta

Masa kakaowa

Składniki:

Masa kakaowa

 

  • 2 szt jajka
  • 10 deg cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • 1 szt cukier waniliowy
  • 15 deg masła
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Masa kakaowa
Mleko, jajka, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać na małym ogniu ciągle mieszając trzepaczka aż zgęstnieje na budyń. Ostudzić. Do roztartego masła dodawać po łyżce ostudzonej masy jajecznej ciągle ucierając, Na końcu dodać kakao.